For verten:
Symmetri
Vær konsekvent og systematisk. Pass på at hver
enkelt kuvert blir lik og at farger og dekor matcher tallerkener
m.m.
Også borddekorasjoner og lys skal stå symmetrisk
oppstilt på bordet. Den største må stå
midt på bordet dersom du har to størrelser.
Enkle lysestaker skal stå parvis.
Duk og servietter
Bruk duk eller dekkeservietter i passende farger
og pass på at de matcher serviettene du har valgt.
Eventuelle dekkeservietter skal ikke berøre hverandre.
Farger
Her står du fritt ved vanlige middager. Dette er smak
og behag.
Kuvert
Pass på at hver kuvert har tilstrekkelig med plass
Hvis du beregner ca. 60 cm. til hver kuvert, er det god avstand
til sidemannen.
Legg bestikket i den rekkefølge det skal benyttes.
Det som skal bruker først, skal ligge ytterst.
Kniv:
Til høyre for tallerken, med eggen vendt innover.
Gaffel: Til venstre for tallerken.
Dessertbestikk: Foran kuverten.
Dessertskjeen skal ligge med skaftet mot høyre
Gaffelen pekende mot venstre.
Skal det kun brukes gaffel, overtar den skjeens plass.
Fruktkniver plasseres ytterst, inn mot midten av bordet, med
skaftet mot høyre og eggen innover mod kuverten.
Glass: Til høyre på kuverten,
med ett glass til hver vintype.
Husk å sett smør, salt og pepper innenfor
rekkevidde.