Forside

Til nettbutikken

Temafester - barn

Temafester - voksne
Halloween

Utdrikningslag

Bryllup

Baby Shower

Aktiviteter - barn

Aktiviteter - voksne

Brette servietter

Borddekking

Linker

 Leveringstider

sitater Sitater

Om temafest.no

 

Del denne siden med dine facebook-venner: Del

 

 

Klikk her for døgnåpen nettbutikk
med alt til festen.
Dekor, kostymer, parykker til både Halloween, bursdag og temafest!

 

 

 

 

 

 

 

Gi bort noe godt!
Mange av våre kjære er vanskelige å finne gaver til!

Skal du gi til noen som "har alt"?, eller som du ikke kjenner stilen til?
Hva med å gi bort en gave som ikke blir stående bakerst i skapet, men som blir spist!

Her er oppskriften på brente mandler og marsipan. De flotte cellophan-posene finner du i nettbutikken.

OPPSKRIFT - Brente mandler:
- 500 g mandler
- 0,5 dl vann
- 150 g sukker
- 1 ss smør

Legg mandlene utover i en langpanne, og rist dem i ovn ved 200 grader i 10-12 min.
Rør i mandlene av og til.
Bland vann og sukker i en kjele. Kok opp blandingen og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter.
Ha i de ristede mandlene.
Rør hele tiden til sukkeret rundt mandlene krystalliseres, og mandlene har fått et "grått” utseende .
Rør videre til sukkeret smelter igjen og får en jevn, pen karamellfarge.
For at sukkeret ikke skal bli brent må du ikke bruke for sterk varme. Bland i smøret.
Smør benkeplaten med soyaolje. Hell blandingen på bordet.
Ta mandlene fra hverandre og la de ligge til avkjøling.
Når de er avkjølt kan du pakke de i flotte cellophanposer eller lage kremmerhus av kraftpapir :)



OPPSKRIFT - Marsipan
500 g mandler
500 g melis
Eggehvite fra 1 egg
Skåld mandlene. La de helst tørke noen dager, du kan legge de på et brett pakket inn i en håndduk.. Mal mandlene og bland med melis. Bland inn eggehvite til det blir en en fast masse.
Rull ut til kuler eller lag kreative figurer. Det er utrolig godt med Mokkabønner på toppen av kulene!
Vil du lage vegansk marsipan kutter du bare ut eggene og bruker litt mer vann.
Eventuelt kan du også bruke erstatningen "no egg"

marsipan
Her kan du lese mer om å lage hjemmelaget marsipan


OPPSKRIFT - Fløteknekk (karamell)
2 dl kremfløte
2 ss smør
2 ½ dl sukker
2 dl lys sirup

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp under omrøring.
La massen koke over svak varme en time.
For å sjekke om massen er ferdig: Forsøk med en liten dråpe i et glass kaldt vann, om massen holder formen er den ferdig. Den skal raskt kunne formes til en kule.
Hell massen i doble små papirformer plassert på bakeplate kledd med fuktet smørpapir. La knekken få avkjøle og bli stiv.
Pakk de inn (tvinn endene som twistinnpakningen) og pakk i cellophanposer (finnes i nettbutikk!
) .

Her lærer du hvordan man arrangerer juleøltest !




OPPSKRIFT - Hjemmelaget likør!
Likør er enkelt å lage og veldig godt :)
NB Husk å kjøpe brennevin uten smak. 60%
Spør på Vinmonopolet om du er i tvil.

OPPSKRIFT - Ripsbærlikør:
Fyll et glass (f.eks. norgesglass, hvertfall noe med tett lokk) med ripsbær.
Etterfyll med sukker (renner da ned imellom bærene) og fyll deretter sprit (60%) på (blander seg med sukkeret).
Skru på lokket.
Snu/vend på glasset hver dag i ca 2 uker.
Sett glasset et sted der du kan la det stå lenge.
Vi hadde engang dette stående i 3 år... da var bærene gått i oppløsning og vi bare silte av "grumset" gjennom et kjøkkenhåndkle slik at vi fikk en flott essens.
Deretter blandet vi denne essensen til med vann/sukkerblanding og sprit til vi fikk den perfekte smaken.
Dette ble en innertier hos gjestene!


likor


OPPSKRIFT - Solbærlikør:
1 liter solbær
1 ts vaniljesukker
1/4 ts malt kanel
1/4 ts malt nellik
5 dl 60%

Putt bær og brennevin i et glass eller flaske med tett lokk
La stå. Vend og snu på glasset en gang hver dag..
Etter ca fire uker:
Sil av bærene slik at du har igjen en essens.
Tilsett mer brennevin, vann og sukker:

4 dl brennevin
2 dl vann
5 dl sukker

Lagres lenge, gjerne et år på kaldt sted.


OPPSKRIFT - Likør av multebær:

5 dl 60% brennevin
700 g multer
350 g sukker

Legg lag på lag i et glass eller en flaske med tett lokk.
Snu og vend på likøren hver dag i ca 1-2 uker.
Sett på kaldt sted til lagring, gjerne ett års tid, hvertfall flere måneder.
Sil av bærene først med sil. Deretter kjører du væsken en gang gjennom en koppehåndduk for å få bort all grums.
Essensen du har da kan du smake til ved å tilsette mer sukkerlake (1 del vann, 2 deler sukker) til du får ønsket smak.
Likør skal være litt søtt :)















Webdesign: Temafest / Sissel
Innholdet på websidene er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven)