Forside

Til nettbutikken

Temafester - barn

Temafester - voksne
Halloween

Utdrikningslag

Bryllup

Baby Shower

Aktiviteter - barn

Aktiviteter - voksne

Brette servietter

Borddekking

Linker

 Leveringstider

sitater Sitater

Om temafest.no

 

Del denne siden med dine facebook-venner: Del

 

 

Klikk her for døgnåpen nettbutikk
med alt til festen.
Dekor, kostymer, parykker til både Halloween, bursdag og temafest!

 

 

 

 

 

 

 

fengsel

Halloween II

Amerikansk grøsser fra 1981, regissert av Rick Rosenthal. Manus: John Carpenter og Debra Hill. Hovedrollene spilles av Jamie Lee Curtis og Donald Pleasence, som i film 1 (Halloween fra 1978).

Denne filmen skulle egentlig være avslutning på historien, men i løpet av 80-tallet kom det likevel tre oppfølgere til, og pr 2008 er det produsert åtte filmer i serien. Den siste i 2002. I tillegg kom det i 2007 en nyinnspilling av den første filmen. De seks siste filmene har imidlertid noe løsere tilknytning til de to føste.

Filmens handling:
Filmen starter med å repertere slutten på Halloween (den første filmen) der Dr. Sam Loomis (Donald Pleasence) kommer inn å redder Laurie (Jamie Lee Curtis) i siste time ved å skyte Myers seks ganger slik at han faller ned fra balkongen.
Da han kommer ut for å se til liket oppdager han at det er vekk, og skjønner at drapsmaskinen Myers fremdeles lever og ferdes rundt om i den lille byen.

Den sjokkskadede Laurie blir innlagt på byens sykehus, men det går ikke lenge før Myers klarer å finne ut hvor hun er. Han finner etterhvert veien til sykehuset og myrder en etter en av personellet. Laurie klarer å unslippe, men er på grunn av medisineringen ikke i stand til å bevege seg særlig raskt.

Etterhvert får dr. Loomis vite den sjokkerende sannheten om at Myers og Laurie faktisk er søsken og at han drepte sin storesøster for 15 år siden siden. Han skjønner at Myers
er etter henne og sammen med en av sheriffens betjenter kjører dr. Loomis i all hast til sykehuset hvor Laurie befinner seg. Der kommer han akkurat tidsnok til å redde Laurie og fyller nok en gang Myers kropp med kuler. Myers blir liggende og antaes å være død, men da politibetjenten bøyer seg over ham for å sjekke tilstanden reiser Myers seg brått og tar livet av ham. Dr. Loomis og Laurie søker så tilflukt i ett av operasjonsrommene, men blir raskt oppsporet av Myers. Loomis blir knivstukket, men Myers får samtidig synseven ødelagt da Laurie skyter ham i ansiktet. Loomis ligger skadd i operasjonsrommet og skrur på okygenbeholderen mens Myers hugger i blinde etter ham med kniven. Han tenner så sin lighter og tar både seg selv og Myers med inn i døden.

Om:
Halloween II følger i samme spor som den første, men er noe mer actionpreget og langt blodigere enn sin forløper med mer grafiske skildringer av volden. Dette gjorde at den fikk problemer med sensuren i flere land, deriblant Norge, Tyskland, Island og Finland hvor den uklippede versjonen ble forbudt. Den blir i motsetning til den første filmen kategoriert som
en såkalt slasherfilm.
Filmen ble vurdert forbudt for visning på kino av Statens filmkontroll i 1981. Den ble utgitt på video i 1983/84.


(Kilde: Wikipedia.no)

 

  Webdesign: Temafest / Sissel
Innholdet på websidene er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven)